Csoportképek az esküvőn

2023.03.02

Teljesen természetes, ha hosszú évek múlva is szeretnél emlékezni az esküvődre. Pontosan ez a fotózás lényege. Én azt vallom, hogy a spontán pillanatok a legjobbak, de a kisebb nagyobb csoportképek is legalább ilyen fontosak.

Hogyan érdemes ezt lebonyolítani, hogy minél hatékonyabb legyen?

Tulajdonképpen 3 út van előtted.


1. Ad hoc

Vagyis ti elhelyezkedtek valahol a szertartás után és mindenki szépen odamegy…. Vagy nem. Lehet épp elmegy leverni az első pálinkát vagy sétál egyet a tó partján.


Ez a módszer a legkevésbé hatékony. Gratuláció után könnyen szétszéled a nép, onnan pedig nehéz összevadászni őket. Ráadásul közben kell kitalálni, hogy kivel és hogyan szeretnétek.


2. A sor

Az már egy fokkal jobb módszer, hogy összefűzitek a gratulációval. Gratulálni mindenki szeretne, így szinte biztos, hogy senki nem fog lemaradni a kisebb csoport képekről.


Egyetlen hátránya, hogy nehéz variálni, hogy akkor most csak egy tesós kép, csak szülők, csak nagyszülők, vagy csak koszorúslányok…


3. A lista

Mint mindig, ha előre készülsz, sokkal hatékonyabb és pörgősebb lehet. Ha van egy listád, hogy kikkel és milyen felállásban szeretnétek képeket, sokkal egyszerűbb és nem mellékesen gyorsabb lesz.


Pro tipp: érdemes az időseket és a gyerekeket a lista elejére tenni.

Ha pedig mindezt összefogja egy tapasztalt CM, az a leghatékonyabb. 

A legjobb CM-eket keresed? - Kattints ide!