Hogyan könnyítsd meg előre az esküvőd napját?

2023.01.08

Az esküvő napja mindig sűrű és stresszes. Rengeteg dologra kell figyelmet fordítanod és még többnek kell "magától" a helyére kerülnie. Van azonban 3 dolog, amivel már a szervezés alatt garantálhatod magadnak, hogy zökkenőmentes legyen a nagy nap.


Pont, mintha felkészülnél orvosként egy műtétre. Sok vizsgálat előzi meg, tervezel, összeáll egy csapat, végül közösen nekiálltok. Mindenkinek meg van a maga szerepe, minden tudásodat beleadod, hogy sikeres legyen és elkerülj bármilyen komplikációt. 

De azért mégis felkészülsz mindenre.


Mi kell hát neked, hogy magabiztosan indulhass neki a nagy napnak?


Forgatókönyv

Ez esszenciális. Eszerint tud mindenki tervezni. Te, a párod, a szolgáltatók, a helyszín...


Legyen leírva a legapróbb részletekig. Hiába gondolod, hogy evidens, vagy hülyeség, írd le, hogy ki, mit, mikor, hol... Mikor érkezik a sminkes, ki és mikor hozza a csokrodat, kinél lesznek a gyűrűk és ki vigyáz a kutyára.


Az esküvők sajátossága, hogy rengeteg minden történik egyszerre. Ne akarj mindent fejben tartani. Inkább éld meg a napot.Feladatlista

Rengeteg apró feladat van, amit Te is ki fogsz osztani a családod és barátaid között, sajnos azonban nem egyszer láttam már olyat, hogy minden tökéletesen el volt tervezve, papíron minden a helyén volt, épp csak az a személy nem tudott róla, akinek a feladata lett volna. Így maradtak már szálláson iratok, autóban csokrok, fátylak vagy épp gyűrűk.


Oszd hát ki a feladatokat és dokumentáld is, ha le van beszélve, ha el van intézve... sőt, oszd ki ezt is nyugodtan. 


Ha magadnak csinálod, akkor a telefonodban a legpraktikusabb létrehozni ehhez egy jegyzetet, ha kiszervezed, akkor érdemes valami közösségi-, vagy megosztható felületen kezelni, hogy akinek kell, hozzá tudjon férni. Erre az egyik legjobb talán a Google drive, azon belül is lehetőleg egy dokumentum, mondjuk egy táblázat.Ha a Te listádon is ott van még a fotós, írj üzenetet, meséld el, Te, hogyan képzeled el az esküvődet, milyen képeken szeretnéd újra átélni azt a napot.


Kontakt lista

Ez az, ami jó esetben nem fog kelleni, mégis mindenképp jobb, ha van. 


Ha a videós keresi a Ceremóniamestert, vagy a szervező a dekorost, vagy akár ha neked kell valaki, ne kelljen e-mailekben keresgélni, esetleg rohangálni és kérdezősködni. A lényege, hogy mindenki tudja, hova nyúljon, ha keres valakit.


Érdemes a forgatókönyve mellé csatolni, így könnyen kereshető. Erre is tökéletesen alkalmas egy Google dokumentum.+1 SOS Csomag

Ahogy a korábbiak, ez is azért kell, hogy felkészüljünk mindenre, minimalizáljuk a bakit. 


Készíts össze egy csomagot, amivel felkészülsz a váratlan helyzetekre. Nem csak elsősegély csomagra gondolok, bár az is fontos része.


Erről ide kattintva olvashatsz bővebben.


Minél több kontrollod van, minél több dologra készülsz fel a nagy nap előtt, annál nyugodtabban élvezheted Te is az esküvődet.