Kreatív képek az esküvőn

2023.01.18

Kreatív képeknek hívjuk azt a sorozatot, ami kifejezetten rólatok szól, kettőtökről. Itt számos elképzelés megvalósítható, rengeteg kreatív ötlet kaphat teret. Lehetnek beállított fotók, művésziek, vagy akár magazin szerű képek egyéni ízléstől függően. Én legtöbbször inkább arra törekszem, hogy érzéseket jelenítsek meg, hogy bensőséges szituációt kialakítva mutassam meg kik is vagytok valójában. 

Ez az a kérdéskör, amit első körben el kell döntened, de még ezen kívül is számos kérdés merülhet fel, a leggyakoribb pedig általában a mikor? 

Van néhány lehetőség, amik között most megpróbállak elnavigálni Téged is.


Milyen lehetőségeid vannak?

  • esküvő napján
  • külön napon

Na jó, ez eddig elég egyértelmű, ezzel nem vagy kint a vízből... szóval kicsit részletesebben:

  • Külön nap az esküvő előtt

  • Az esküvő napján, ceremónia előtt

  • Az esküvő napján, ceremónia után

  • Külön nap az esküvő után

Na de az igazi kérdés inkább ugye az, hogy...

Mégis mi alapján dönts?


Helyszín

Ha Te mindenképp valami extravagáns, különleges helyen szeretnéd, ami ráadásul eltér az esküvő helyszínétől, akkor valóban érdemes egy külön nap. Azonban az egy újabb kör készülődés, újabb kör koránkelés, újabb kör fodrász és sminkes.

Bár egy jó helyszín nagyon fel tudja dobni a képeket, nem biztos, hogy az lesz a lényeg.

Érdekes módon az esküvő helyszínének sajátosságai is befolyásolhatják ezt a döntést. Ha a Balaton déli partján vagytok, a naplemente egy elég jó lehetőség, hogy különleges fotókkal menjetek haza. Ha egy völgyben, hegy lábánál, vagy város közepén van, akkor érdemesebb aszerint tervezni, hogyan alakulhatnak ott a fények.

First look

Ez az a pillanat, amikor először látjátok meg egymást készen, felöltözve.

Attól függően, hogy ezt, hogyan szeretnétek, determinálja a lehetőségeket. Ha a ceremónián akarjátok ezt a pillanatot, akkor az első két opció kilőve. Maradnak a ceremónia utáni verziók.


Program

Elég egyértelmű, de ehhez is idő kell. Én legalább 30, maximum 1 órát szoktam javasolni, sőt, van, hogy két kisebb etapra is érdemes felosztani. Azonban elképzeléstől függően ez akár hosszabb időt is igénybe vehet. 

Érdemes mindenképp úgy számolni, hogy ne kelljen rohanni, de volt már, hogy vacsora alatt szakítottunk rá 10 percet.